Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет на Българския

...
Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет на Българския
Коментари Харесай

Николай Брънзалов, досегашен зам.-шеф на БЛС, го оглави

Д-р Николай Брънзалов е новият ръководител на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Избран е с 252 гласа, а другият претендент за поста - доктор Асен Меджидиев, някогашен длъжностен министър, получи 151 гласа. Това взеха решение делегатите по-рано през днешния ден по време на 77-ия постоянен отчетно-изборен събор на БЛС, който се организира в Международен панаир - Пловдив, оповестиха от пресцентъра на БЛС. Досега Брънзалов беше заместител на Иван Маджаров. 

Новият началник на лекарския съюз е завършил Медицинския университет в Пловдив. Притежава компетентност по вътрешни заболявания и по обща медицина, както и магистратура по Здравен мениджмънт. Работи като общопрактикуващ доктор към този момент 24 години. От юни 2018 година до момента, в два поредни мандата, е заемал позицията на заместник-председател на УС на Българския лекарски съюз. Д-р Брънзалов е и зам.-председател на Столична лекарска гилдия и зам.- ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Съборът през днешния ден ще продължи с избор на зам.-председатели, Главен секретар и членове на УС, както и членове на Контролната комисия и Централната комисия по професионална нравственос. Събитието протича при закрити врата, а информация за резултатите от събора ще бъде обявена по-късно денем.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР